Rygestop dag for dag fremgangsplan

Det kan være utroligt svært at lægge smøgerne til siden, da det kræver utroligt meget viljestyrke at bryde sine faste vaner. Det oplevede jeg også selv, da jeg var i gang med mit første rygestop. Det er ikke svært at stoppe sådan med rygestop dag for dag metoden, det er svært at holde rygestoppet. Det er heller ikke altid det lykkes første gang, nogle gange kræver det 2 – 3 mindre rygestop, før man kan sige at man er helt færdig med smøgerne.

I dette indlæg finder du fremgangsmåde, og de redskaber du skal bruge for at dit rygestop dag for dag bliver til en succes. Det kan være vanskeligt at fastholde sin rygestop dag for dag rutinen, men med vores 14 dages fremgangs plan, burde du være velrustet til at tage de skridt der skal til.

Rygestop dag for dag – Fremgangsplan og gode råd.

Rygestop dag 1

Når man benytter rygestop fra dag til dag metoden, så er det vigtigt at være forbedret mentalt. Derfor er det en super god ide at søge støtten hos andre eller stoppe sammen med nogen, så kan i nemlig hjælpe hinanden med at fastholde rutinen.

De første dage kan være svære og ubehagelige. Det er meget normalt at du kan få et hosteanfald, det er tegn på at lungerne igangsætter en rensnings proces, så er det vel kun positivt. Allerede fra den første dag får kroppen fornøjelser af rygestoppet. Hjerterytmen vil stabilisere sig til den normale, og risiko for at få en blodprop mindskes markant.

Rygestop dag 2

For de fleste så er den anden dag i rygestoppet, der er den værste. Sådan har det også været for mig, og andre jeg kender. Mange føler sig rastløs, men det er kun kroppens bekræftelse på de nye helbredsmæssige forandringer.

Det er meget vigtigt at du fokuser på at holde fast i rygestoppets rutine, og laver noget aktivt, så du ikke tænker på den satans cigaret. Hvis du føler enorm ryge trang, så find noget som kan inspirer og motivere dig til at kæmpe videre. Du kan som eksempel se vores udvalg af rygestops billeder på vores facebook side eller lignede.

Allerede fra dag 2, man kan mærke, at smagesansen og lugtesansen kommer så småt tilbage.

Rygestop dag 3

Du skal ikke tvivle på rygestoppet, for det er nemlig det rette! Tredje dag er som regel en undskyldnings dag, hvor du kan opleve, at du vil finde undskyldninger til, hvorfor du kan snuppe en cigaret; “En enkelt skader ikke”. Husk at holde fokus og hold naglerne væk fra smøgerne og hold fast i din rygestop dag for dag rutinen.

Allerede efter tredje dag, forbedres din fysiske ydeevne, kulilten i blodet forsvinder nemlig helt væk.

Rygestop dag 4

Hvis du synes rygestop dag 3 var slem, så kan dag 4 være endnu værre i dit rygestop fra dag til dag. Vær mentalt forbedret og lad dig ikke blive frustreret. Det kan være, at dagen byder dig på stressede situationer og travlhed, men for guds skyld hold fast i dit rygestop dag for dag rutinen.

På dette tidspunkt kan man opleve kraftige abstinenser for rygning, det kan forekomme som hosteanfald, ubehag, dårlig eller hård mave. Abstinenserne er bare kroppens signal på at det hele går den rette vej mod afvendeingen.

Der er ingen, der sagde, at det vil være nemt og smertefrit. Rygestop dag for dag kan byde på nogle ubehagelige stunder, men vær stolt af dig selv. Du er nemlig allerede kommet langt!

Rygestop dag 5

Din lugtesans og smagssans forbedres, og du kan ligesom mærke større overskud i din hverdag. Hvis du har en weekend i møde, så planlæg noget afslappende for det kan nemlig være utrolig svært at holde fast i rutinen, hvis du skal på en pub crawl, som indebær alkohol.

Rygestop dag 6 – 7

Så er næsten en hel uge gået. Det må være ren fornøjelse at kigge på de økonomiske besparelser. Du må også være stolt af dig selv, og være glad for din faldende ryge afhængighed.

Har du nogen sinde tænkt på, at en cigaret pakke om dagen koster tæt på 20 tusinde kroner på årlige basis. Disse kan jo meget bedre blive brugt på en ferie med familie eller bekendte.

Du skal være utrolig stolt over, at du er kommet så langt i dit rygestop dag for dag. Det er nok også tid til at forkæle sig selv med en stor bøf, god film, eller en pose slik.

Rygestop dag 8 – 10

Enhver erfaren ryger ved udmærket godt selv, hvilke effekter rygning har på ens ånde, tænderne og stemmen. Så det er godt at du har valgt at lægge smøgerne på hylden og leve sundere. På dette tidspunkt af dit rygestop, kan du opleve mærkbare forbedringer i disse aspekter.

Du vil nu også bemærke at cigaretter faktisk ikke lugter så rart, når andre ryger. Det er tegn på, at du er på rette vej. Du skal holde fast i den fremgangsmåde, der førte dig hertil, og dit rygestop fra dag til dag vil blive en succes!

Rygestop dag 11 – 12

Så er rygestop dag for dag fremgangs plan er jo nærmest slut, men du skal huske stadigvæk at holde fast i den røgfri rutine hverdag.

På dette tidspunkt af dit rygestop kan du se og mærke at din hud også begynder at reagere positivt. Hudens farve bliver pænere og mere glædende. Du kan samtidigt opleve stærkt faldne kronisk hosten.

Det kan være godt at fortælle andre om dit rygestop. Det styrker både dig selv, og inspirer andre. Husk at inspirer dine venner og bekendte til også at droppe smøgerne og træde ind i de sunde rækker.

Rygestop dag 13 – 14

Tillykke at du er kommet så langt, så skal du huske at selvom dette program slutter her, så skal du stadigvæk sørge for ikke at få et tilbagefald til den dårlige vane. Selvom det kan føles som at man er helt fri for cigaretterne, så er det stadigvæk nemt at falde i igen. Du skal passe på og holde fast i din røgfri hverdag.

 

Stop med at ryge nu og nyd et længere og sundere liv i fremtiden

Hvis du overvejer, eller allerede er i gang med et rygestop dag for dag metoden, så anbefaler jeg, at du også snupper et kig på de kurser og rådgivning, der tilbydes i din lokale kommune. Du kan finde en detaljeret oversigt over disse kurser på vores “Rygestopkursus” siden.

Det er aldrig for sent at stoppe med at ryge. Hvorfor spilde sit liv på noget der i sidste ende kan tage flere år fra ens liv? Stop i dag og nyd længere levetid, bedre helbred, økonomiske besparelser. Det kræver kun din egen viljestyrke! Har du tidligere prøvet at gennemføre et rygestop uden succes, så kan det være du skal overvej hjælpemiddel i form af rygestop pillen Champix

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *